Zo maak jij de mooiste winter bruidsfoto’s!

nov 20, 2015 door

Zo maak jij de mooiste winter bruidsfoto’s!

Trouwen in de winter kan erg romantisch zijn. Tenslotte is de winter een van de meeste fotogenieke jaargetijden. Met onderstaande tips beschik jij over de mooiste winter bruidsfoto’s:

1.    Kleed je op de winter

Het grootste nadeel van de winter is de kou. Bruidsjurken bestaan dan ook vaak uit kant en zijde. Zorg ervoor dat je voldoende warm aangekleed bent als je buiten de bruidsfoto’s neemt, poseren in de buitenlucht kan best fris zijn. Met een maillot onder je bruidsjurk en een kort jasje of bolero zorgt ervoor dat je warm blijft!

Tip: Maak ook enkele foto’s zonder jasje of bolero. Je wilt natuurlijk ook een foto waar de gehele jurk opstaat! 

2.    Speel met licht

Licht is een cruciale factor voor je bruidsfoto’s. In de winter zit er tussen zonsopkomst en ondergang maar 7 tot 8 uurtjes, waardoor je je tijd goed moet indelen. Het ideale moment voor een romantische bruidsfoto is tijdens ‘het gouden uur’. Net na zonsopkomst staat het winters zonnetje laag aan de hemel en geeft het een adembenemend goudkleurig licht. Net voor zonsondergang vind dit uur wederom plaats. In de winter kun je dan ook eenvoudiger met tegenlicht spelen waardoor je foto’s een nieuwe dimensie geeft.

Daarnaast heb je ‘het blauwe uur’. Dit uur vind vlak voor zonsopkomst en na zonsondergang plaats. Tijdens dit uur krijg je de laatste straaltjes zonlicht te zien en krijgt de wereld een prachtige blauwe gloed. Het moment voor een unieke trouwfoto!

 3.    Maak gebruik van winterse elementen

Ook zijn er in de winter veel meer soorten versieringen te bedenken dan in andere jaargetijden. Denk aan, sneeuwklokjes, kerstbomen, dennenappels maar ook warme chocolademelk onder een dekentje bij de openhaard. Daarnaast biedt het landschap enorm veel winterse elementen die een rol kunnen spelen in de trouwfoto’s.

Kijk hier voor meer winterse decoratie en doe inspiratie op voor jouw winterse bruiloft!

winterjurk

 4.    Sneeuw

Helaas is niet iedere winterse dag gevuld met sneeuw. Maar je kan wel voor een sneeuw effect zorgen, zowel in de decoratie als op je jurk. En wie weet gaat het dan toch nog buiten sneeuwen zodat je ook nog de ultieme winterse trouwfoto krijgt.

 5.    Vereeuwig je foto’s

Je wilt de foto’s van jouw onvergetelijke dag natuurlijk op een bijzondere manier verwerken. Zo kun je de mooiste bruidsfoto’s laten vereeuwigen in een fotoboek. Hierdoor heeft u altijd de mooiste bruidsfoto’s bij de hand, daarnaast blijven de foto’s in een gedrukt boek ontzettend lang mooi, waardoor ze hun charme niet verliezen!

 6.    Een winterbruiloft is goedkoper

Een ander voordeel van een winterbruiloft is dat het aanzienlijk minder kost dan een zomerbruiloft. Omdat de winter een minder populair trouwseizoen is, zijn locaties, fotografen etc makkelijker te boeken en minder duur. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om te besparen zodat je voor minder geld toch een spetterende bruiloft krijgt!

Over het algemeen geeft men de voorkeur aan jaargetijden waarin de kans op mooi weer groter is. Terwijl de winterse sferen juist bij kunnen dragen aan jouw trouwfoto’s. Twijfel je in welk seizoen je gaat trouwen? Wij raden de winter zeker aan!

Related Posts

Share This