Tips voor een geslaagde bruiloft

jan 19, 2015 door

Tips voor een geslaagde bruiloft

Dat er tijdens je getrouwde leven van alles mis kan gaan, weet ieder (pas)getrouwd stel wel. Dat kun je bijna niet voorkomen. Op de grote dag zelf, willen de meeste bruiden echter graag niets aan het toeval overlaten. Wat kun je doen om in ieder geval een aantal missers te voorkomen op de mooiste dag van je leven?

Als de ringen weg zijn

Een van de grootste nachtmerries van een bruidspaar is toch wel als blijkt dat de ringen verdwenen zijn. Om dit te voorkomen kun je de ringen beter niet meegeven aan een slordig persoon. Laat iemand die je echt vertrouwt de ringen bij zich dragen, of doe het zelf. Mocht je er op de dag zelf toch onverhoopt achter komen dat de ringen thuis zijn blijven liggen, dan is het codewoord: improviseer! Laat iemand de ringen zo snel mogelijk ophalen, of, als dat niet mogelijk is: trouw zonder ringen (en doe ze dus thuis pas om) of leen een paar ringen van een aanwezig getrouwd stel.

Als er iemand afwezig is

Hoewel het natuurlijk mogelijk is dat je fotograaf ziek is op je trouwdag, of dat je dj te laat is omdat hij in de file staat, kun je in je voorbereiding wel zoveel mogelijk doen om te voorkomen dat dit soort belangrijke mensen afwezig zijn. Bel een week van tevoren alle leveranciers (catering, leverancier van de bruidstaart, band of dj, fotograaf enzovoort) om te controleren of de afspraak nog altijd goed genoteerd staat. Vraag om telefoonnummers die je kunt bellen als er toch iets mis gaat, en geef het telefoonnummer van de ceremoniemeesters zodat ook zij bereikt kunnen worden als er iets is. Mocht de dj toch te laat of afwezig zijn, controleer dan of de feestlocatie een geluidsinstallatie heeft. Zo kun je met behulp van je gasten, die mogelijk cd’s of een iPod bij zich hebben, toch muziek draaien. Ook in dit geval geldt dus weer: met improviseren kom je een heel eind.

DJ bruiloft

Related Posts

Share This