Tips van dé weddingplanner

Hoera! Het is zover, je hebt ja gezegd, jullie gaan trouwen! Een meisjesdroom (of jongensdroom) komt uit. Ruisende jurken, lachende gasten, een blauwe lucht en een stralend bruidspaar. Maar…wanneer? Hoe? Met wie? En waar? Voor je het weet, zit je tot je oren in de welbekende bruiloftsstress en ben je hard op weg een echte bridezilla (houd de symptomen in de gaten!) te worden. Niet doen! En ook helemaal niet nodig. Met deze professionele tips van een weddingplanner houd je rust en controle over de gehele planning voor jullie perfecte dag.

Na het aanzoek
proposal.16211938_stdNa het perfecte huwelijksaanzoek is het tijd om de eerste belangrijke zaken vast te leggen. Natuurlijk moet eerst de datum van huwelijk worden bepaald, en de locatie. Houd er rekening mee dat in het ‘trouwseizoen’ (mei – september) veel locaties al ver van tevoren zijn volgeboekt. Kies een locatie die past bij het beeld dat jullie hebben van de bruiloft: een wokrestaurant is niet echt geschikt voor een intieme romantische bruiloft, en een gastenlijst met 300 namen past niet in dat leuke cafeetje in het centrum. Vergeet ook niet je trouwdatum bij de gemeente vast te leggen. Tegenwoordig kun je in veel gemeentes ook op locatie trouwen in plaats van op het stadhuis. Denk daarnaast ook aan het boeken van een band of DJ, en een fotograaf. En vergeet het vragen van de getuigen en ceremoniemeesters niet!

Een half jaar voor de grote dag
Als alle belangrijke namen en data vastliggen, wordt het tijd om de bruidskleding te regelen. Het is traditie dat de bruid samen met haar moeder en schoonmoeder de jurk gaat uitzoeken en dat haar aanstaande man de jurk niet ziet tot de dag van het huwelijk. Maar natuurlijk hoef je je daar niet aan te houden, alles kan tegenwoordig. Maak in ieder geval een afspraak bij een of meerdere bruidswinkels om alles rustig door te kunnen passen en bedenk van tevoren wat je ongeveer wil en wat bij je figuur past.

Wil je op huwelijksreis, dan is dat ook nu de tijd om te boeken. Natuurlijk moeten ook de ringen en uitnodigingen worden uitgezocht. En maak alvast met de ceremoniemeesters een draaiboek voor de dag. Dan zie je ook meteen wat er nog mist en wat er nog geregeld moet worden.

Het is bijna zover!
De grote dag is in zicht. Tijd om de laatste dingen te regelen. Spreek alles met de locatie, fotograaf en band of DJ door, liefst met de ceremoniemeesters erbij. Bespreek met de bloemist het gewenste bruidsboeket en eventueel corsages. En als het dan zover is…laat het over je heen komen en geniet ervan.

Het perfecte aanzoek

13-4-Marriage-Proposal