Het huwelijksbootje in zonder geldschip

okt 28, 2014 door

Het huwelijksbootje in zonder geldschip

In tegenstelling tot een poos geleden, is het tegenwoordig voor de vrijgevochten Nederlander niet echt vanzelfsprekend meer dat ouders meebetalen aan de bruiloft. Hoe kunnen (jonge) stellen zo’n dure bruiloft dan toch betalen?

Flink sparen

Een gemiddelde bruiloft kost € 16.750,00

Als jullie inderdaad kiezen voor weinig stress , en de bruiloft flink van te voren plannen, hebben jullie ook nog ruim de tijd om een spaarplan op te zetten. Stel, eventueel met een professional, een kostenplaatje van de bruiloft op en zet een vast bedrag per maand weg. Neem een aparte spaarrekening voor de bruiloft, zodat je goed overzicht houdt, en onderzoek welke spaarrekening het meest geschikt is. Bij een goede spaarrekening kun je namelijk flink profiteren van de rente. Zo kan een spaardeposito geschikt zijn voor mensen met langetermijnplannen (je kunt dan tussentijds geen geld opnemen), of automatisch sparen met bonusrente voor mensen die geld willen kunnen blijven opnemen.

Something borrowed

something-borrowed-something-new-tlc

huwelijkVier dingen die je volgens een (oud) Engels gezegde moet hebben bij je bruiloft: “Something old, something new, something borrowed and something blue.” En dat geleende kan nou precies zijn wat je nodig hebt om je bruiloft te kunnen betalen. Als het goed is trouw je maar één keer, en het zou zonde zijn als dit niet de mooiste dag van je leven wordt omdat het sparen te langzaam gaat. Een lening vragen van bekenden, zoals ouders, is vaak niet ideaal. Een lening van een instantie kan dan uitkomst bieden, zoals een doorlopende krediet of een trouwkrediet. Een doorlopend krediet kan ideaal zijn omdat je dit flexibel kunt opnemen, zo kom je dus nooit voor verrassingen te staan en daarnaast betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag. Een trouwkrediet lijkt erg veel op een doorlopend krediet alleen is deze specifiek bedoeld voor bruiloften. Dit houdt dus ook in dat je het te lenen bedrag alleen kunt gebruiken voor je bruiloft, een doorlopend krediet kun je daarentegen inzetten voor wat je wilt.

attention

Besparen

Voor veel jonge meisjes een idee waar ze geen rekening mee gehouden hadden in hun fantasieën: besparen op je bruiloft. Maar toch is dit natuurlijk helemaal niet per se verkeerd. Zo kun je bijvoorbeeld bij veel gemeentes gratis trouwen op maandag en zijn veel tweedehands trouwjurken maar 1x gedragen. Vraag een weddingplanner voor hulp bij het vinden van goedkope maar bevredigende alternatieven.

Dus maak je plan en plan je bruiloft, want of je nu spaart, leent, bespaart of toch bijgestaan wordt door je ouders; miljoenen stellen hebben al bewezen dat elk soort bruiloft één groot feest  kan worden.

Related Posts

Share This