Gezond door het schrappen van de cadeautip ‘geld’

aug 30, 2014 door

Gezond door het schrappen van de cadeautip ‘geld’

Trouwen is gezond. Dat is ten minste wat verschillende wetenschappelijke onderzoeken ons vertellen. Gehuwde mensen lijden gemiddeld genomen minder aan ziekten en leven langer dan ongehuwde mensen. Dit geldt echter niet voor moeilijke relaties waarin veel stress situaties voorkomen, maar je hoeft geen genie te zijn om dit te vermoeden. Dat het blijkt dat zulk soort relaties zelfs even slecht zijn voor het hart als het regelmatig roken van een sigaret, is misschien wel wat extremer dan je in eerste instantie zou denken.

De reden waarom we gezonder zijn als we getrouwd zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Voor de hand ligt dat het te maken heeft met het feit dat mensen zich fijner voelen als ze bij iemand zijn waar ze van houden. Gezelschap doet wonderen, om maar even zo te spreken.

Unieke cadeautip

Klinkt goed, trouwen met de liefde van je leven en tegelijkertijd gezonder worden. Alleen zien we het ook wel echt gebeuren in de praktijk? Uit cijfers van het CBS, RIVM en GGD blijkt dat Haaksbergen de meest gezonde gemeente van Twente en de Achterhoek is én het huwelijk is daar populairder dan in de andere gemeenten, dus je zou zeggen dat het antwoord op deze vraag volmondig ‘ja’ is. Dit is alleen niet de meest sluitende redenering die je ooit hebt gemaakt. Haaksbergen is namelijk een echte wandelgemeente, en het is bekend dat wandelen ook goed voor de gezondheid is. Op weg naar de perfecte gezondheid kunnen we dus misschien beter het zekere voor het onzekere nemen: eerst stappen we massaal het huwelijksbootje in, om vervolgens romantische wandelingen met onze wederhelft te maken. Heb je gelijk weer een idee voor cadeautip in plaats van de standaard ‘enveloppe met geld’: een gloednieuw paar wandelschoenen voor hem én haar!

Related Posts

Share This