FAQ’s

Natuurlijk, iedereen kan een bruiloft organiseren. Maar soms zie je even niet meer de bomen door het bos. In deze FAQ het antwoord op je meest prangende vragen.

We hebben alles al! Hoe vraag ik op een nette manier om geld als cadeau?
wedding-giftsIn Nederland was het altijd redelijk gangbaar het zogenaamde ‘envelopje’ op de uitnodigingen te zetten, als tip dat het bruidspaar het liefst geld ontvangt als trouwcadeau. Dit is de laatste jaren een beetje uit de gratie geraakt en wordt niet zo vaak meer gebruikt. Het voorkomt wel misverstanden, dus als je zeker wil weten dat je geld krijgt, kun je het gebruiken. Je kan ook een klein tekstje of gedichtje gebruiken in plaats van een envelopje. Een andere, wat minder opvallende manier, is om aan je naaste familie en vrienden te laten weten dat jullie het liefst geld zouden krijgen en aan hen te vragen om dit door te geven aan andere familie en vrienden.

Die vreselijk drukke zoon van mijn vriendin wil ik er liever niet bij hebben. Hoe pak ik dat aan?
wedding-kids-on-beachDat is een lastige kwestie. Doordat het de zoon van je vriendin is, is het bijna onmogelijk dit open met haar te bespreken. Je kan ervoor kiezen überhaupt geen kinderen op de bruiloft uit te nodigen. Dat ligt echter gevoelig bij veel ouders en dat dien je dus ook met zorg aan te pakken. Bovendien sluit je hier meteen alle kinderen mee uit. Een andere optie is om voor opvang voor de kinderen tijdens de bruiloft te zorgen. Er is vast wel een nichtje of buurmeisje die het leuk vindt om tegen een kleine vergoeding de kinderen te vermaken en met ze te eten. Bereid dit dan wel goed voor!

Ik ga binnenkort voor de tweede keer trouwen. Kan ik in het wit of is dit echt ‘not done’?
Het trouwen in wit staat voor een nieuwe stap in het leven van een vrouw. Volgens de etiquette ‘hoort’ het niet om bij een volgend huwelijk opnieuw in het wit te trouwen. Tijden veranderen echter en als jij graag in het wit wil trouwen is dat geen enkel punt. Denk wel goed na over wat voor soort jurk je aan wil trekken.