De start van jullie trouwdag: de uitnodiging

aug 3, 2015 door

De start van jullie trouwdag: de uitnodiging

Wanneer je gaat trouwen kijk je vol verwachting uit naar die ene grote dag, want je wil natuurlijk dat op dat moment alles perfect verloopt. Maar eigenlijk begint die perfecte dag al bij de uitnodiging: daarmee zet je de toon voor hoe je dag eruit zal gaan zien. 4 tips voor het ontwerpen van jouw perfecte uitnodiging.

1.    Bedenk een thema

En daarbij hoef je niet te denken aan onderwerpen, maar denk in kleuren, letters en het gevoel dat je krijgt bij de gedachte aan jullie trouwdag. Lettertypen kunnen daarin een grote rol spelen: ze geven je een romantisch, gezellig of euforisch idee wanneer je de uitnodiging leest. Kies welk gevoel jij jouw gasten wilt geven en vertaal dit naar kleuren en lettertypen.

2.    Kies de vorm en formaat

Wees niet bang om te buiten de lijntjes te denken: een uitnodiging hoeft niet altijd vierkant of rechthoekig te zijn. En ook de grootte staat niet vast, er zijn geen regels. Kies voor een vorm en formaat dat bij jullie als koppel past. Niet teveel poespas? Dan kies je voor een simpele, kleine kaart. Juist op zoek naar romantiek en een grootse aankondiging? Dan is een openslaande kaart met romantische lettertype misschien meer iets voor jullie.

3.    Persoonlijke ‘touch’

Tot slot heb je natuurlijk de keus jullie kaart nog meer personaliseren. Dit kan bijvoorbeeld door een foto toe te voegen of in de tekst een paar regels van een songtekst of gedicht te verwerken. Mensen die jullie uitnodiging ontvangen zullen direct een warm gevoel krijgen wanneer ze die lezen!

persoonlijke trouwkaart

4.    De envelop

De envelop wordt vaak onderschat en soms zelfs helemaal vergeten, maar hiermee kun je zoveel kanten op! Zo kun je bijvoorbeeld jullie initialen aan de binnenkant van de envelop laten drukken, of een foto van jullie toevoegen. Of kies voor een patroon of kleur aan de binnenkant van de envelop, die iets verraad over het thema van jullie grote dag.

Tot slot is natuurlijk het belangrijkste advies: volg je hart. Want als het niet bij jullie past een superpersoonlijke, op-en-top-verzorgde, romantische uitnodiging te versturen, dan doe je dat lekker niet. Kies ervoor wat het best bij jullie past, want het draait tenslotte niet om de gasten, maar om jullie.

Related Posts

Tags

Share This