De mooiste foto’s op jouw mooiste dag

jul 29, 2013 door

De mooiste foto’s op jouw mooiste dag

Je mag op alles bezuinigen, maar neem van ons aan: bezuinig niet op je fotograaf. Heb je een zusje die graag foto’s maakt? Laat haar dan foto’s maken, maar dan wel naast de professionele fotograaf.

Een professionele fotograaf maakt de mooiste foto’s, dat is nu eenmaal een gegeven. Hij weet hoe hij het licht kunt gebruiken of manipuleren, zodat alle foto’s eruit zien alsof ze zo uit een trouwmagazine komen. Bovendien weet een goede fotograaf altijd op het goede moment de foto’s te maken. Daardoor staan jij en je partner op elke foto op jullie mooist. Je hoeft niet te poseren met een neppe glimlach, maar de fotograaf houdt jullie in de gaten en maakt de foto’s wanneer je straalt van geluk tijdens de plechtigheid of moet lachen om de speech van je vader.

Een professional weet ook de sfeer van de dag vast te leggen en maakt niet alleen foto’s van het bruidspaar, maar ook van een huilende oma, een lachende broer of de verveelde nichtjes en neefjes tijdens de plechtigheid. Ook de foto’s met details vinden wij altijd heel erg mooi. Een foto van de jurk, de schoenen, de ringen of de ineengestrengelde handen van het bruidspaar tijdens een optreden van de familie.

Als je je fotograaf van tevoren vertelt hoe je de foto’s graag ziet, houdt hij daar rekening mee. Houd je juist van humoristische foto’s, statische of romantische? Je moet daarnaast een paar goede afspraken met je fotograaf maken. Hoeveel uur wil je dat hij aanwezig is om foto’s te maken? Ga je voor de hele dag of voor een paar uur? Wil je ook nog een fotoshoot of wil je alleen spontane, echte foto’s die gemaakt worden gedurende de dag? Veel keuzes dus, maar het belangrijkste is: blijf bij jezelf.

Als je dag eenmaal achter de rug is, hoort het er natuurlijk bij dat je een trouwalbum gaat of laat maken. Maar doe dat niet alleen. Zoek een mooie of vrolijke foto uit van de dag zelf en stuur die naar de gasten als bedankjes. Je kunt de dag-gasten een klein fotoboekje sturen van de hoogtepunten van de dag. Hebben je partner en jij één favoriete foto? Laat die foto op canvas afdrukken en hang die in de woonkamer. Dit schilderij zal je elke dag herinneren aan hoe je gelukkig was op je trouwdag. Hebben jullie nog een stuk muur over? Maak dan een leuke fotocollage van de dag! Heb je dat niet? Dan heb je vast nog een heel witte koelkast! Plak je foto’s op magneetjes en zie elke dag de mooiste foto’s van jouw mooiste dag!

Related Posts

Share This